Badminton clinics voor scholen in Hazerswoude dorp

Naar aanleiding van het terugbrengen van gymnastiek lessen hebben een aantal ouders van de basisschool De Springplank een sportproject gestart.

Op hun verzoek heeft ook Badminton Club Hazerswoude haar medewerking verleend.

Bij de groepen 3 tot en met 8 van De Springplank wordt er 3 weken lang in plaats van gymnastiek badminton les gegeven door de trainer en een ervaren badmintonner van de badmintonclub. Bij de eerste clinic zijn de stijl en de kwaliteiten van de trainer en de begeleider opgevallen met als gevolg dat er ook een aantal clinics voor CSG Groene Hart verzorgd gaan worden.

De kinderen krijgen in 3 weken de basis van de sport aangereikt met een stukje uitleg over het materiaal. Ze leren hoe een racket in elkaar zit en vastgehouden moet worden en hoe de verschillende slagen zijn in de badmintonsport. Ook leren ze tijdens het spel hun energie kwijt te raken doordat badminton een zeer intensive sport is. Het loopwerk tijdens het badmintonspel is namelijk erg belangrijk om op tijd bij de shuttle te zijn. Hier wordt dan ook de nodige aandacht aan besteed. Badminton wordt gespeeld met 2 of 4 mensen op een veld. Al deze onderdelen worden uitgelegd bij deze clinics.

De clinics worden gegeven door:

Trainer Cor Broeren            Jeugdbegeleider Nico Loomans

BC Hazerswoude speelt op donderdagavond in de Landvliethal. Voor meer informatie www.bchazerswoude.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.